...IMORGON

..imorgon kommer det massa roliga saker som DU inte vill missa..
  • En hemlig sak ;)
  • BILDBOMBER
  • Visar hemliga platser
  • Dagens outfit
och mycket mer!
Du vill inte missa detta :)
/Iza

Kvällsritt!

Hade inget att göra så red en sväng utanför VG.
/Iza

En dag i stallet!

/Iza

Ridit den andra (xD)

Gick också JÄTTEBRA!
Namn: Winterdaimond
Ålder: 5 år
Temprament: pigg!
Köpa: Tror inte det helldre Strumpan (den svarta) Tyckte hon passade bättre till det xD

Jag har SVART hår! xDSka jag rida en till elr köpa Strumpan? (a) hjälp?

/April

Nu får ni veta :)

Hur det gick? Ja det gick JÄTTEBRA älskar värkligen hon!
Ja här kmr lite info:
Namn: Wildwarrior (i speler) Kallas Wiffi (sa ägarna)
Kön: Sto
Ålder: 3 ½ (riden i alla gångarter. Ska snart börja arbetas över bommar mm.)
Temprament: Lungn men endå busig.
Köpa: Vet inte.. Ska provrida en till kanske?

Bilder på hon: (Jag har svart hår xD låssas)


Får se! Nu ska jag rida den andra hästen!

får se hur det går ^^
/April

Tänder..

Haha.. inga kommentarer o.o
/Iza

Dressyr i RH

Idag red jag somsagt ett dressyrpass i Ridhuset. Verkligen jättefint och stort (och ljust).
Han gick jättefint!
Sen svalkade jag benen på honom. Det gör jag varje gång efter ett hårt pass, antingen i vattnet i X antal min eller så tar jag kyllera/kyllinement.
Tog även med bikinin så jag badade lite jag med. Skönt efter ett svettigt dressyrpass :)
Nu ska jag skritta hem igen till Vingården, ni får massa bilder då! Vad jag gör före & efter ridpasset ;)
Vi hörs / Iza
 
 

En dålig, en glad nyhet xD

Dåliga först:
Wille e halt :'( Boxvila nu (n)

Här ser ni:


Den glada är att jag ska provrida en till häst! :D
Ska dra iväg nu så sen får ni se hur den ser ut och vad den heter! :D

Kramar!
/April


Stallet next <:

Ska till stallet nu!
Walle ska ridas ett dressyrpass i ridhuset, sen ska han få svalka benen i sjön :)
/Iza

Dagens outfit 31/1

Grön :))
Keps: Vingården
Tröja: Aiidens Beskyddare (VD)
Sadel: Aiidens beskyddare (VD)
Handskar: Marleys
Ridbyxor: Uppdrag
Stövlar: Valedale
Schabrak: Silverglade Byn
Träns: Vingården
Ska nog införskaffa ett par vita ridbyxor och bruna ridbyxor, funderar även på ett lila träns. Svårt val..
/Iza

Dagens outfit A&W


Sadel: ML
Träns: FP
Schabrak: SG
Skor: VG?
Ridbyxor: SG
Jacka: VG
Handskar: SG
Hjälm: ML

Kramisar!
/April

Izas pokjvän! xD

Nu när hon hitta på en till mig så berättar jag hennes riktiga!
Mwoahaaha hämden e juv xD

Dom har en mkt bra romans....
Billy Bulldozer!

Lägg märke till "DULDOZER" xD
Haha! xP

/April

Uppdragen idag!

Hej, idag hjälpte jag Felicity & Andy (aprils pojkvän) xD
haha April :DD
/Iza

Wilddancer

 

 

Smeknamn: Wille
Född: 2007-05-12
Kön: Hingst
Ras: Korsning
Mankhöjd: 136cm (C-ponny)
Färg: Isabell Skäck

E: Rockrain

U: Wildheart

Wille, min första häst, var ska jag börja? Wille har varit med på så många olika äventyr och han har haft sån stor betydelse för mig. Jag köpte Wille när han var 4 år. Han hade blivit kallad "idiotponny" och allt där emellan. Han bockade, stegrade och slängde av alla ryttare som satte sig på hans rygg. Wille såldes eftersom de kunde helt enkelt inte hantera honom. Jag köpte Wille eftersom jag såg hans kapacitet och vilja för att kämpa. Han påminner mig lite om "Spirit - Hästen från vildmarken". När jag hämtat och ställt in han i boxen på vår gård så började en lång resa med många motgångar. De första veckorna kunde jag inte sadla honom. Han bara högg efter mig och stegrade. Men med tålamod och kärlek började han öppna sig mer och mer och efter 6 månader kunde jag rida han. Wille var fortfarande lite nervös och energisk och jag hade åkt i backen ca 16384 gånger, men efter 1 år startade vi våran första hopptävling. Wille hoppade högt och for runt banan som ett skott, med vid kombinationen gick det för fort och jag fick käka sand för 16385 gången. 

Men efter yttligare 1 år hade Wille tagit sig från att hoppa LD-klasser till MSV-nivå. Han kom alltid hem med en rosett efter varje tävling och 2012 så vann Silverglade Cuppen (Lag). Och i nutid tävlar vi och tränar inför att en dag kunna starta JM (Jorvik Mästerskapen) och sikta in oss på en topp 10.

Wille är den häst jag älskar mest, kan lätt säga att han är min favorit. Hans personlighet är så underbar, busig och energisk men ändå så finns den där lugna mysiga ponnyn som man bara måste tycka om. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att vara hästägare utan honom!

Firenova


Smeknamn: Fiona
Född: 2005-11-11
Kön: Sto
Ras: Tinker
Mankhöjd: 155cm
Färg: Rödskäck

E: Fireflame

U: Goldstar

Fiona köpte jag när hon var 8 år. Hon är stallets "moder" och tar hand om alla hästarna. Hon tar verkligen rollen som det största stoet. Fiona är ett riktigt charmtroll och man vill bara gosa med henne hela tiden! Hon brukar älska att rida en mysig skogstur eller bara skritta ut en sväng. Vi tävlar eller tränar ingenting, utan Fiona används bara som en "skogsmulle" och det är det hon trivs mest med. 

Hon är väldigt lätthanterlig, även om hon kan vara lite bestämmande ibland så brukar det ofta gå bra. Fiona är ganska stark att rida, speciellt vid galoppen. Det kan gå för fort ibland eftersom hon har så mycket energi och då blir det svårare att få stopp på henne. Det blir lite som att försöka stoppa ett ånglok.

Men hon är en som jag inte skulle kunna leva utan och de andra hästarna i stallet behöver någon som styr upp och har koll på läget. Dessutom är hon riktigt matglad och säger aldrig nej till lite smågodis!
 

Smokesmash
Smeknamn: Shame
Född: 2007-06-16
Kön: Hingst
Ras: Paint Overo
Mankhöjd: 160cm
Färg: Svar Overo

E: Darkspot

U: Moonshadow
 
Smokesmash eller Shame som han kallas föddes upp på södra Jorvik en bit utanför Jarlaheim. Shame var redan som ung, mycket sprallig och livlig. Det gick inte en dag utan att han var och busade omkring i hagen eller rullade runt i leran. Även fast han var så energisk såg man en mycket ståtlig hingst djupt inne i hans ögon och uppfödarna hade stora förväntningar. När han var 3 år började man påbörja inridningen, han var väldigt lyhörd och uppmärksam på ryttaren. När han började förstå vad ryttaren ville så kunde man se hans dressyr kapacitet.

Shame blev genast en häst som tävlingsryttare runt om i landet började lägga märke till. Redan som 5-åring tävlade han höga klasser i dressyren. Men Shames framgångar varade inte länge innan han råkade ut för en svår skada, en skada som aldrig kanske skulle kunna att komma och bli bra. De intresserade tävlingsryttarna började minska när man hörde om hans skada.

Men en dag så fick jag höra om Shame, jag blev genast intresserad och ringde till uppfödaren. Det tog inte många dagar innan jag hade packat och började köra mot Jarlaheim för att hämta han. Jag köpte en häst som kanske inte skulle kunna gå att använda. Men jag såg kämparglöden i Shames ögon. Jag köpte han för en billig slant och där började resan mot många veterinärs besök och för och motgångar. Men så står i här idag och Shame är så gått som ny. Skadan har läkt helt och han går att använda precis som vilken annan häst som helst.
 
Nu tävlar jag han i dressyr blandat med lite hoppning och kunde inte varit gladare över att jag tog chansen och köpte honom!
 
 

Mistmaniac 

Smeknamn: Mani
Född: 2010-08-06
Kön: Hingst
Ras: Appaloosa
Mankhöjd: 148cm (D-ponny)
Färg: Brun Tigrerad

E: Skywalker

U: Lovebelle

Mani är en unghäst på 4 år. Han föddes upp på en gård utanför Silvergladebyn. Uppfödarna hade avlat fram han till Westerntävlingar. Mani har nämligen mycket lovande föräldrar och man hoppades att han också skulle bli mycket framgångsrik i Western. Men när han var 4 år och skulle börja tränas insåg man att han inte alls ville tävla western. Han var mycket seg och verkade inte alls ha entusiasm för att springa runt tunnor. Man gjorde allt man kunde för att få han mer intresserad, men han ville inte alls. Så uppfödaren gav upp och la upp en annons på han. Mani såldes för en billig slant eftersom han inte hade lyckats placera sig bra i någon tävling och inte passade på deras gård. 

Jag hade många gånger bläddrat förbi hans annons innan jag äntligen klickade mig in och började läsa om han. Jag fasnade direkt för hans lugna och speciella personlighet. Jag fick en uppfattning om att han var som "ferdinand the bull" och inte riktigt visste vad han ville. Så jag tog mig till modet att fara och hämta han och försöka hjälpa han att hitta någonting han gillar.

När jag var ute och red i skogen så insåg jag hur mycket han gillar att vara ute i naturen så jag började träna han i terräng och färttävlan. Jag såg hur mycket han tyckte om det och hur gärna han ville flyga över hinderna i skogen. Så det är väll mer hans grej än western. Mani är inte riktigt mycket av en tävlinghäst, utan han vill köra sitt egna race och det är det jag älskar mest med han, hans speciella personlighet!

Haybrother

 
 


Smeknamn: Avicii
Född: 2009-02-30
Kön: Hingst
Ras: Oldenburgare
Mankhöjd: 175cm
Färg: Svar med vita tecken

E: Darkstar

U: Brightmist
 
Haybrother eller Avicii har fått sitt namn av den svenska DJ:en Avicii. Haybrother är en låt som Avicii gjort och den har varit mycket populär de senaste året. Avicii föddes upp i Moorland. Han var framavlad som en förstaklassig dressyrhingst och har levt upp till sina förväntningar. Även fast han är ganska ung så har han redan nu tävlat mycket och framgångsrik. Jag hade inte tänkt först att köpa denna ståtliga hingst, utan bara beundrat honom i smyg på tävlingar. Men när jag sedan såg att han såldes som 5-åring bestämde jag mig för att slå till. Det var inte en billig häst, men det var värt pengarna.

Avicii är ganska bestämd av sig, han vill ha det på sitt sätt annars går det inte. Alltså måste man vara väldigt bestämd, men samtidigt mjuk när man rider honom eftersom han lyder inte vem som helst. Man ser hur fina steg han har när han slappnar av och trivs med den ryttaren som rider.

Just nu så tävlas han runt och i världen i kür, dressyr FEI och han älskar det. På tävlingarna visar han verkligen upp vad han går för och har självförtroendet på topp!

BrightdiamondSmeknamn: Bandit
Född: 2007-10-03
Kön: Hingst
Ras: Hannoveranare
Mankhöjd: 163,2cm
Färg: Skimmel/Vit

E: Lightbelle

U: Darkeye
 
Bandit har fått sitt smeknamn på grund av sina ögon, de är mycket välmarkerade med svart runt sig. Därför tycker jag att "Bandit" stämde in så bra på han. Bandit köpte jag som föl, han var 2 år när han fick komma hit till mig. Redan som föl såg man hur nyfiken och sprallig han var. Han var alltid och hoppade omkring, stod nästan aldrig stilla. Men han var mycket snäll, jag har aldrig träffat en häst som är så otroligt snäll och försiktig som Bandit är. Han vill aldrig göra någon illa och har aldrig naffsat, stegrat eller bockat, utan han vill alltid göra rätt och som ryttaren vill. Därför är han så underbar och alla kan rida honom, erfaren som nybörjare!

Han är mycket duktig i hoppning, han har bland annat kommit 3:a på DBC champions 2014 och även 1:a placering i DBC Julcup ketegori hoppning! Eftersom han är så lydig, sofistikerad och smidig har han lätt att åla sig över hinderna och ta en snabb tid på omhoppningen. Han är även mycket duktig i dressyr och terräng och därför har jag funderat på att prova fälttävlan. 

Jag är så nöjd att jag har fått äran att tävla och ta hand om denna filur för han är en häst på miljonen och det finns inte många hästar som har den charm så Bandit har!
 

Rockstar

 

 
Smeknamn: Bengan
Född: 2011-03-19
Kön: Hingst
Ras: Holländskt varmblod
Mankhöjd: 163cm
Färg: Brun med vit bläs

E: Goldnight

U: Eaststar
 
Rockstar (Bengan) är en unghäst på endast 3 år. Bengan är min egenuppfödda häst. Dessa två föräldrar är båda mycket framgångsrika i olika tävlingar och därför har jag stora förväntningar på vad denna Bengan kommer bli i framtiden. Eftersom han är så ung har jag inte hunnit se allt vad han kan, men redan nu ser man att han har ett mycket fint steg och känsla för hinder. 

Bengan är mycket lättlärd och är som en liten arbetsmyra, han försöker alltid förstå och vill alltid lära sig nya saker. Han är ganska försiktig och vaken av sig, det vill säga att han kan bli lite nervös ibland, men så länge man håller sig lugn är han också det. Alltså är knepet att hålla sig lugn runt honom.

Bengan har en ljus framtid framför sig och det ska bli spännande och se vilken gren han kommer bli proffsig på och hur långt han kommer ta sig. Förutom sin personlighet har han ett underbart psyke för hoppningen och grenar med fart i!

April Starwood
Vad kul att du hittade hit!
Mitt namn är April och kallas App.
Jag har drivit denna blogg till och från sedan Januari 2012. Jag bloggar om mina tankar, vänner, shopping och mycket mer!


Star Stable Online
Star Stable är ett online spel där du får chansen att skapa din egna häst och karaktär. Du och din häst kommer kunna göra dagliga uppdrag, chatta med vänner och tävla i roliga race! Det finns så mycket på Jorvik att upptäcka.
Du kan bli medlem gratis redan idag!

       


Hemsidan visas bäst i Google Chrome ~ Design © April Starwood